Meer weten over deze dienst van Splunk? Neem dan contact op met Protinus IT via mail of bel 030 7440744

Splunk® is een geïntegreerd data analytics en beveiligings platform. Ons platform genereert data inzichten ter ondersteuning van kritische initiatieven, zoals het beschermen van elektronische dossiers, het optimaliseren van zorgprocessen, het correleren van gegevens tussen verschillende klinische toepassingen en het beveiligen van het huidige dynamische dreigingslandschap.

Met Splunk:

  • krijgt u inzicht in systeemprestaties en interactie met het bredere zorg-ecosysteem
  • beschermt u elektronische dossiers en voldoet u aan wet en regelgeving
  • verbetert u de uptime van uw online zorgdiensten en zorgportalen
  • biedt u betere toegang tot informatie aan patiënten, leveranciers en andere ecosysteem partners zoals verkeraars

Oplossingen voor de zorg

Digitalisering van het zorgproces

Het zorgproces is in hoog tempo gedigitaliseerd door de introductie van elektronische dossiers en initiatieven op het vlak van zorgverlening op afstand. Er wordt meer en meer gebruik gemaakt van digitale communicatiemiddelen en platforms zoals zorgportalen. Ook de enorme toename in medische devices en andere IoT toepassingen maken het zorgproces volledig afhankelijk van de beschikbaarheid en veiligheid van de digitale voorzieningen.

Bescherming van uw data

Privacy gevoelige informatie wordt intern en extern digitaal uitgewisseld. In de huidige tijd brengt dit de nodige uitdagingen met zich mee voor zorginstellingen, zoals informatiebeveiliging en compliancy (met wet- en regelgeving).

Zorginstellingen hebben behoefte aan een gecentraliseerde oplossing voor detectie van bedreigingen en de aanpak en beheer van security incidenten. Echter, het opzetten van een Security Operations Center (SOC) vergt specialistische kennis die zeer schaars is. Voor het verzamelen en analyseren van (zowel realtime als historische) security gebeurtenissen, evenals een breed scala aan andere gebeurtenis- en contextuele data zijn tools benodigd zoals een SIEM (Security Information & Event Management). Gebrek hieraan resulteert in een reactieve benadering van waarschuwingen en bedreigingen.

Dit is waar Splunk helpt!

Het machine dataplatform van Splunk is wereldwijd marktleider (Gartner/IDC) in het domein Security Operations (zoals SOC/SIEM, User Behavior Analytics)Splunk Enterprise Security (ES) is een op analytics gebaseerd SIEM. Het biedt realtime beveiligingsmonitoring, geavanceerde detectie van dreigingen, onderzoek van incidenten en forensisch onderzoek, respons op incidenten voor efficiënt dreigingsbeheer.

Met ons Data-2-Everything platform bieden we inzichten en automatisering in realtime. Instellingen die in Splunk hebben geïnvesteerd om hun beveiligingsuitdagingen aan te pakken, hebben gemiddeld 90% minder tijd besteed aan handmatige routinematige beveiligingstaken.

 

We hebben een ongelooflijk rijke kennis op het gebied van IT-operatie en -beveiliging. Bent u geïnteresseerd in het versterken van informatiebeveiliging in uw organisatie en het verminderen van risico’s en kosten? Specifiek voor de zorg hebben we adoptie pakketten samengesteld. Splunk Rapid Adoption-pakketten bieden u een vooraf gedefinieerd raamwerk van mogelijkheden in combinatie met implementatie services. Zo helpen we om processen te optimaliseren en beveiligingsuitdagingen snel op te lossen.