Meer weten over deze dienst van Zivver? Neem dan contact op met Protinus IT via mail of bel 030 7440744

Zivver is de technisch geavanceerde én gebruiksvriendelijke oplossing voor veilig e-mailen en file transfer. Zivver’s basis is uniek: veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en regie zijn alle drie even belangrijk. Bij het verzenden van privacygevoelige informatie met Zivver voorkom je menselijke fouten, zorg je dat niemand – dus ook geen hacker – erbij kan, kun je berichten terugtrekken en wordt er melding gemaakt van missers. Voor, tijdens en na het delen van de informatie houd je dus de regie.

Het zit in de aard van het dagelijkse werk van zorgprofessionals dat er bijvoorbeeld intern, of extern, een patiëntendossier, BSN-nummer, opname van een zorggesprek, of andere gevoelige zorginformatie gedeeld moet worden. Helaas kun je er niet altijd op vertrouwen dat informatie die medewerkers delen veilig bij de juiste ontvanger terecht komt. Alleen al in Nederland werden in 2019 ruim 27.000 datalekken gemeld. Door middel van encryptie kunnen we het versturen van een e-mail of bestand veiliger maken. Datalekken ontstaan zelden door hackers: meer dan 95% ontstaat door menselijke fouten. Vooral door foutief adresseren, verkeerde bijlagen versturen, ontvangers vergeten in de BCC te zetten en zwakke wachtwoorden zonder twee-factor-authenticatie te gebruiken. Het oplossen van alle facetten rondom security bij communicatie zonder de gebruiksvriendelijkeheid uit het oog te verliezen is cruciaal om goede zorg te kunnen leveren.  

Informatiebeveiliging staat bij elke organisatie hoog op de agenda, en dat is niet verwonderlijk. Zorg dragen voor een omgeving waarin veilig wordt omgegaan met gevoelige data is essentieel voor organisaties en cliënten. Zeker sinds de introductie van een nieuwe NEN-norm, de NTA 7516.

Onze oplossing

De technologie van Zivver voor veilige uitgaande e-mail en bestandsoverdracht beschermt de data van klanten tijdens alle drie stadia van e-mailcommunicatie: voor, tijdens en na verzending. Dankzij een snelle integratie kunnen werknemers gebruik blijven maken van hun vertrouwde e-mailomgeving, zoals Outlook, Office365 of Gmail.

Zivver helpt met het voorkomen van menselijke fouten zoals het aan de verkeerde ontvanger richten van e-mailberichten. De krachtige encryptie en two-factor authentication van Zivver dringt de beveiligingsrisico’s verder terug. Organisaties zijn wettelijk verplicht tot het voorkomen, detecteren en indammen van datalekken.

Zivver voorziet hen van de controlemechanismen en rapportagetools die ze nodig hebben om te voldoen aan richtlijnen als de Britse Data Protection Act (DPA), de GDPR en de NTA 7516.