Meer weten over deze testimonial?
Neem dan contact op met Protinus IT via mail of bel 030 7440744

De Risse Groep heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een netwerkorganisatie die zich richt op het bieden van kansen op werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierbij halen ze het beste in mensen naar boven. De organisatie begeleidt hen bij de specifieke ontwikkeling van hun mogelijkheden, talenten en ambities en werken hierbij samen met veel partners in de regio. Op deze manier is Risse Groep succesvol in het bieden van passende werkplekken voor deze doelgroep, in haar eigen leerwerkbedrijven en bij de bedrijven uit het netwerk.

Als middelgroot sociaal werkbedrijf, met stijgende eisen rondom de bescherming van persoonsgegevens, is het een uitdaging voor de IT-afdeling van Risse Groep om zowel proactief als efficiënt om te gaan met de cybersecurity van de organisatie. Voorafgaand aan de introductie van Holm Security werkte de organisatie jarenlang met diverse traditionele security diensten en systemen, zoals firewalls, antivirus en een adhoc geplande pentest. Voldoen aan de vereisten die tegenwoordig, mede door de komst van de AVG, gesteld worden, was nog geen mogelijkheid.

Door de intrede van de AVG in 2018, besloot de IT-organisatie, onder leiding van Frank van den Broek, in een vroeg stadium te evalueren door middel van een pentest. Via een kortstondig onderzoek, en tegen ruime kosten, werden de belangrijkste assets van de Risse Groep gecontroleerd. Het belangrijkste doel was ervoor te zorgen dat de gegevens van hun cliënten veilig waren. “Het laatste wat we willen is dat de gegevens van onze cliënten in verkeerde handen terechtkomen. Wij beheren een schat aan persoonlijke informatie van mensen die absoluut niet deelbaar zijn met de buitenwereld. We doen er alles aan om de gegevens van onze cliënten te beschermen”, zegt Frank met grote nadruk.

In verband met de hoge kosten en beperkte scope van de pentest, maakte het IT-team van Risse Groep kennis met Holm Security, dat het Holm Security Vulnerability Management Platform (VMP) presenteerde. Een innovatieve oplossing die die op een zeer eenvoudige wijze een proactieve werkwijze bood. “De rapportages zijn helder en duidelijk, we worden op de hoogte gebracht van de ontbrekende patches/updates en kunnen hierop direct acteren. Voor ons is het een prettig idee dat we via de Holm Security VMP precies weten waar we actie moeten ondernemen. De gevonden kwetsbaarheden zijn in onze ogen de ingang voor kwaadwillende hackers”.

Volledig inzicht en controle

De Risse Groep scant tegenwoordig haar IT-omgeving meermaals per maand. Dit proces maakt Frank en zijn team tevreden. “Dankzij Holm Security hoeven we niet meer periodiek iemand in te huren voor een pentest. De risico’s zijn hierdoor beperkt tot het minimum”. Het feit dat Holm Security het platform dagelijks vernieuwd met ongeveer 40 nieuwe kwetsbaarheden, zorgt ervoor dat de organisatie vertrouwen heeft in de tool.

Holm Security “doet wat het zegt!”

Het implementeren van de nieuwe IT-security tools is vaak een tijdrovende klus, iets wat veel IT-afdelingen merken. Volgens Frank en zijn team was de implementatie van het Holm Security platform zeer eenvoudig. “Ze hebben ons meegeholpen tijdens de uitgebreide testperiode en verschillende tests uitgevoerd. Het platform bleek tevens zeer eenvoudig in het gebruik”.

Ze benadrukken echter dat het beheren en oplossen van de kwetsbaarheden de grootste inspanning vereist. Maar bij Risse Groep zijn ze zeer blij met de werking en toevoeging van het systeem. “Kijkend naar traditionele tools die we gebruiken, kunnen deze producten ons niet vertellen waar de kwetsbaarheden zich bevinden. Holm Security VMP laat ons zien waar de kwetsbaarheden zitten, zodat ik meerdere devices kan monitoren en checken dat de kwetsbaarheden daadwerkelijk zijn opgelost.

Daarom is het zo’n belangrijke aanvulling op de andere beveiligingssystemen die we gebruiken. Het product, de ondersteuning en niet geheel onbelangrijk, de prijs, is ook prima! Het mag gezegd worden: Holm Security doet wat het zegt! Hoe onwaarschijnlijk dit ook klinkt.”