Meer weten over deze dienst van SentinelOne? Neem dan contact op met Protinus IT via mail of bel 030 7440744

SentinelOne levert autonome en volledig geautomatiseerde endpoint-bescherming door een lichtgewicht agent die preventie-, detectie-, response- en herstelfunctionaliteit combineert in één oplossing. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op extreem gebruiksgemak en bespaart zorginstellingen tijd dankzij de inzet van AI en machine learning om automatisch en in realtime dreigingen binnen de instelling en in de cloud te elimineren.

Dit stelt een zorginstelling in staat om zich op de kerntaak van zorg toe te leggen en op het gebied endpoint bescherming volledig ontzorgd te worden. Want het laatste waar je als zorginstelling je druk over wilt maken is een mogelijke cyber aanval.

Endpoint Protection Platform

In de technologiewereld is, door de wereldwijde situatie, veel veranderd. Een ding is niet veranderd, het aantal cyberaanvallen gaat onverminderd door. Als zorginstelling moet je iets met dit gegeven. Veel zorginstellingen vertrouwen op traditionele antivirus producten. Echter, cyber criminelen kunnen deze traditionele beveiligingsproducten slim, behendig en zelfs steeds sneller met nieuwe technieken zoals kunstmatige intelligentie omzeilen. Daarnaast drukken veel van deze antivirus producten zwaar op de prestaties van werkstations en ook op het geduld van de zorgmedewerker. Snelheid is de nieuwe werkelijkheid binnen Cybersecurity.

 Dit vraagt om een endpointbeveiligingsoplossing die direct (in realtime) en automatisch ingrijpt als een dreiging zich voordoet. Een oplossing die zowel automatische detectie, preventie, response en herstelwerkzaamheden uitvoert, terwijl u als zorginstelling uw belangrijkste activiteit uitvoert: zorg verlenen. Door gedragsanalyse op basis van kunstmatige intelligentie en machine learning toe te passen, wordt elke activiteit op iedere endpoint bekeken en geïnspecteerd. Hierdoor kan snel en automatisch worden ingegrepen als een dreiging zich voordoet- zelfs al een apparaat niet op het netwerk is aangesloten dan “scant” de beveiligingssoftware nog steeds het apparaat 24/7 tegen zowel bekende als onbekende aanvallen.

Ten slotte geeft de software een volledig forensisch rapport van alle dreigingen die bijvoorbeeld hebben rondgewaard, welk apparaat die heeft geïnfecteerd en gelijk in quarantaine heeft gezet of hoe en waar de aanval de omgeving is binnengedrongen.