Meer weten over deze dienst van Mobileiron? Neem dan contact op met Protinus IT via mail of bel 030 7440744

MobileIron is een securityleverancier op het gebied van mobile security. Het bedrijf is opgericht in 2007, gelijktijdig met de komst van de eerste iPhone. MobileIron heeft zich in eerste instantie gericht op Mobile Device Management (MDM), en gedurende de jaren het product verder door ontwikkeld tot een volwaardige UEM-oplossing om zowel het device, de applicaties als de data op het toestel te beveiligen. MobileIron heeft aangetoond een innovatieve organisatie te zijn wat zich uit in de vele security patenten die de organisatie op haar naam heeft staan.

MobileIron verzorgt enterprise security met een zero trustplatform, gebouwd op het fundament van unified endpoint management (UEM) zodat toegang beveiligd is en gegevens beschermd zijn binnen organisaties. Zero trust gaat ervanuit dat slechte elementen zich binnen in het netwerk bevinden en een veilige toegang alleen kan worden verzekerd door een “never trust, always verify”-aanpak. MobileIron gaat verder dan identiteitsbeheer en gateway-aanpak door een uitgebreid aantal kenmerken te verifiëren voordat er toegang wordt verleend. Een mobile-centric, zero trustaanpak valideert het device, staaft gebruikerscontext, controleert applicatie-autorisatie, verifieert het netwerk, en detecteert dreigingen en lost deze op voordat een device of gebruiker veilige toegang wordt verleend.

Mobiel werken wordt in zorg steeds belangrijker. Zorgmedewerkers maken steeds vaker gebruik van mobiele devices om hun dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Patiënt informatie wordt beschikbaar gesteld aan de medewerkers via mobiele applicaties van de EPD- of ECD-leverancier. Daarnaast worden er steeds meer innovatieve applicaties in gebruik genomen, waaronder voor zorgalarmeringen, E-health en overige primaire processen.
Door het beschikbaar stellen van deze mobiele devices zijn de medewerkers een stuk flexibeler in hun bewegingsvrijheid, maar zonder verdere maatregelen betekent dit een hoger risico op datalekken. MobileIron zorgt er voor dat deze medewerkers veilig, overal en gebruiksvriendelijk toegang kunnen krijgen tot noodzakelijk informatie op ieder gewenst device.
MobileIron heeft veel ervaring in de zorg omdat er reeds veel Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen de oplossingen van MobileIron succesvol gebruiken.

Unified endpoint management
Het securityplatform van MobileIron bouwt voort op de prijswinnende en toonaangevende unified endpoint management (UEM)-mogelijkheden en voegt daar zero trust-technologieën aan toe, waaronder zero sign-on (ZSO), multi-factor authentication (MFA) en mobile threat defense (MTD). Meer dan 19.000 klanten, waaronder ’s werelds grootste financiële instellingen, inlichtingendiensten en andere organisaties die moeten voldoen aan strenge regelgeving, hebben gekozen voor MobileIron om een naadloze en veilige gebruikerservaring mogelijk te maken door alleen geautoriseerde gebruikers, devices, apps en diensten toegang te geven tot zakelijke bronbestanden.