Rianne Verhoeven is een vooruitstrevende mondhygiëniste met een eigen praktijk in Goes. Wij gingen bij haar op bezoek en kregen uitgelegd hoe zij haar werkplek volgens eigen visie heeft ingericht. Met een focus op hygiëne, werkefficiëntie en uitstraling.

Praktijkhouder en mondhygiëniste Rianne Verhoeven werkt op twee locaties. Voor haar mobiliteit gebruikt ze een Apple MacBook. Zo neemt zij haar werkplek eenvoudig mee van de ene locatie naar de ander. Ze gebruikt haar laptop vooral om tijdens een behandeling gegevens in te voeren.

Dat is een praktische oplossing maar wel één met wat haken en ogen. Als Rianne haar werk efficiënt wil kunnen uitoefenen dan is het nodig dat de laptop dicht op de behandelplek staat, binnen de zogenaamde ‘spatzone’. De laptop kan dan eenvoudig besmet raken met allerlei microben. Omdat een laptop eigenlijk niet goed schoon te houden is betekent dit een infectierisico voor de patiënt.

Een ander nadeel dat Rianne ondervond van het gebruik van een laptop is dat het scherm eigenlijk te klein is om prettig te kunnen werken. Daarnaast vond zij de uitstraling niet passen bij het professionele karakter van haar praktijk.

In het kort

De praktijk:

Mondhygiënepraktijk Rianne Verhoeven

De wens:

Een hygiënische werkplek voor gegegevensinvoer tijdens de behandeling

De oplossing:

De Philips Brilliance Clinical Review monitor voor medische omgevingen

“Veel medische monitoren zijn erg specialistisch. Dit maakt ze duur terwijl ze voor mijn praktijk onnodig geavanceerd zijn.”

Rianne Verhoeven

Praktijkhouder en mondhygiëniste

De Oplossing

Rianne heeft in haar praktijk een afgeschermd plekje ingeruimd voor haar MacBook onder het werkblok. Dit is op ongeveer 2 meter van de behandelplek. Bovenop het werkblok heeft zij een afwasbaar toetsenbord en muis en een medische monitor geplaatst. Zo heeft ze een werkplek ingericht die aan alle hygiënerichtlijnen voldoet.

Medische monitoren zijn er in vele soorten en maten, maar wat is nu het meest geschikt voor een praktijk als deze? Rianne heeft verschillende monitoren vergelijken op prijs, hygiëne en beeldkwaliteit. De Philips Brilliance Clinical Review monitor kwam daarbij als beste uit de test.

“Veel medische monitoren zijn erg specialistisch. Dit maakt ze duur terwijl ze voor mijn praktijk onnodig geavanceerd zijn. De Philips voldoet aan al mijn wensen en is een stuk goedkoper!”

Ook is Rianne erg te spreken over de beeldkwaliteit: “Ik heb in mijn praktijk veel ramen maar omdat het beeld van de monitor een beetje mat is heb ik totaal geen last van schittering. Alles is goed te zien vanuit alle hoeken. De beeldkwaliteit is echt uitstekend!”

Rianne overweegt om binnenkort een tweede Philips Brilliance monitor te plaatsen aan de behandelstoel, zodat de patiënt met de behandeling kan meekijken.

“Ik heb in mijn praktijk veel ramen maar omdat het beeld van de monitor een beetje mat is heb ik totaal geen last van schittering. Alles is goed te zien vanuit alle hoeken. De beeldkwaliteit is echt uitstekend!”

Rianne Verhoeven

Praktijkhouder en mondhygiëniste

De Philips Brilliance Clinical Review monitoren

• In 21.5”, 24” of 27”

• Widescreen

• Hygiënisch wit

• Antimicrobiële behuizing

• DICOM-weergave

• EN60601-1 gecertificeerd

De Resultaten

Rianne is bijzonder tevreden met haar nieuwe werkplek. “Het is ontzettend eenvoudig, ik hoef alleen een paar stekkertjes in mijn MacBook te prikken. In een paar tellen ga ik van laptop naar een professionele, hygiënische zorgwerkplek”.

Hygiëne is niet alleen belangrijk voor Rianne en haar patiënten maar ook voor de professionele uitstraling van de praktijk. “Het is belangrijk dat het ook voor patiënt duidelijk is dat er netjes wordt gewerkt. Dat de monitor antibacterieel is dat zie je er niet aan af maar het is wel erg prettig. Ik zie het als een extra bescherming tussen schoonmaakbeurten in. ”

Rianne is ook erg blij met het grote beeldscherm. Het is groot genoeg om duidelijk alle details te zien.

Omdat de monitor breedbeeld is kan ze bovendien twee vensters naast elkaar openen. Dit doet ze met bijvoorbeeld de röntgenfoto’s en de parodontiumstatus (de conditie van het tandvlees). Zo heeft ze in één beeld alle informatie die ze op dat moment nodig heeft. Een fijne oplossing waar volgens Rianne meer mondhygiënisten baat bij kunnen hebben.

“Het is belangrijk dat het ook voor patiënt duidelijk is dat er netjes wordt gewerkt. Dat de monitor antibacterieel is dat zie je er niet aan af maar het is wel erg prettig. Ik zie het als een extra bescherming tussen schoonmaakbeurten in.”

Rianne Verhoeven

Praktijkhouder en mondhygiëniste

Pluspunten:

• Hygiënisch, antibacterieel ontwerp

• Draagt bij aan een professionele uitstraling van de praktijk

• Uitstekend beeld zonder schittering

• Scherp geprijsd