Meer weten over deze dienst van BlackBerry? Neem dan contact op met Protinus IT via mail of bel 030 7440744

BlackBerry voorziet ondernemingen en overheden over de hele wereld van intelligente beveiligingssoftware en -services. Het bedrijf beveiligt vandaag meer dan 500 miljoen endpoints, inclusief 150 miljoen auto’s. Het bedrijf is gevestigd in Waterloo, Ontario en concentreert zich op het perfectioneren van Artificial Intelligence en Machine Learning om innovatieve oplossingen te bieden op het gebied van cybersecurity, end-point management en data leakage prevention. De visie van BlackBerry is duidelijk, het beveiligen van een verbonden toekomst.

Zero Trust versus Zero Touch

Zero Trust is inmiddels een modewoord geworden waarbij organisaties hebben ervaren dat dit vaak gepaard gaat met ongemakken en verlaagde productiviteit. Zowel gebruikers als administrators bemerken hierbij de alom bekende frustrerende balans tussen security en productiviteit wat uitnodigt tot creatieve omzeilingen van de security controls.

Zero Touch als antwoord, is een automatisering slag binnen security, wat de balans weer herstelt voor alle lagen binnen de organisatie. Het herstel van deze balans in combinatie met het verhoogde security niveau is essentieel voor u als organisatie om een nieuwe fundering te leggen die de tand des tijds doorstaat.

 

Zero Trust betekent…

Gebruikers hebben geen toegang tot bijvoorbeeld bedrijfsgevoelige informatie of applicaties, totdat ze bewijzen wie ze zijn en dat ze geen kwaad in de zin hebben, waarna de toegang wordt geautoriseerd. Ze moeten dit vertrouwen voortdurend verdienen op alle endpoints.

Zero Touch biedt…

Verhoogde productiviteit over de gehele linie van de organisatie, door dynamische controle over toegang tot bedrijfsmiddelen, wachtwoord problematieken, meerdere afzonderlijke verificaties, en zelf helende eigenschappen voor een groot bereik aan dreigingen.

 

 

Oplossingen

BlackBerry biedt de meest uitgebreide reeks beveiligingsmogelijkheden en zichtbaarheid via zes onderling verbonden technologieën die de combinatie van Zero Trust en Zero Touch mogelijk maken. Deze technologieën werken samen om risico’s te berekenen, gegevens te delen en betere beleidscontroles te implementeren. De EDR-oplossing (Endpoint Detection and Response) maakt bijvoorbeeld gebruik van endpointbescherming en MTD-technologieën (Mobile Threat Detection) om malware- en phishing-aanvallen te blokkeren, die steeds vaker voorkomen bij organisaties over de hele wereld. Continue verificatie gebruikt gegevens van EPP, EDR, MTD om gedragsprofielen te verfijnen. Denk hierbij aan de volgende technologieën:

  1. Endpointbescherming (EPP): Geautomatiseerde malwarepreventie door middel van AI, gecombineerd met applicatie- en scriptbeheer, geheugenbescherming en handhaving van apparaatbeleid, om cyberaanvallen te voorspellen en te voorkomen.
  2. Endpoint Detection and Response (EDR): AI-gebaseerde detectie en respons van endpoints voorkomt het gevolg van aanvallen voordat ze in een volgende fase belanden en automatiseert analyse, onderzoek en respons met workflows door het gebruik van draaiboeken.
  3. Mobile Threat Defense (MTD): Maakt gebruik van AI om mobiele apparaten en de apps die daarop worden uitgevoerd te controleren op nieuwe of bekende bedreigingen (waaronder schadelijke URL’s en phishing), en onderneemt de juiste stappen om dit probleem te verhelpen.
  4. Continue verificatie: Beoordeelt de voortdurende interactie tussen gebruikers en hun apparaat en de manier waarop ze ermee omgaan (door middel van biometrische patronen, app-gebruik, netwerk-en procespatronen op mobiele apparaten en desktops) om ze te verifiëren en dynamisch toegang te verlenen tot bedrijfsgegevens, waardoor de administratieve overhead aanzienlijk wordt verminderd
  5. Data Loss Prevention (DLP): Combineert kerntechnologieën van BlackBerry, zoals DRM (Digital Rights Management) en Machine Learning om Zero Trust granulair tussen gebruikers en gegevens te realiseren.
  6. Beveiligde webgateway: Biedt verschillende mogelijkheden om te voldoen aan de Zero Touch-doelstelling van directe, veilige en VPN-vrije mobiele toegang op elk apparaat d.m.v. continue en contextuele verificatie, Verkeerssegmentatie, Dreigingspreventie, Rapportage en analyse.

Dus wanneer Zero Trust-oplossingen een weg naar Zero Touch bieden, krijgen organisaties het beste van beide werelden: beveiliging waarop ze kunnen vertrouwen om zich te beschermen tegen nieuwe cyberdreigingen, en een positieve gebruikerservaring die de productiviteit bevordert.