Waar kan ons collectief ‘SAM voor de Zorg’, u in ondersteunen?

Software Asset management is met de jaren alleen maar ingewikkelder geworden. Het aanbod en de vraag verschuift, terwijl de gebruikers van de software door de bomen het bos niet meer zien. Budgetten worden hierdoor niet efficiënt aangewend en opportunities gemist. Het collectief van SAM voor de Zorg, bundelt de krachten, zodat Zorginstellingen zich kunnen concentreren op hun missie en het collectief de SAM in de breedste zin van het woord voor haar rekening neemt.

Let wel, de producenten van de software, houden u aan de gemaakte afspraken / overeenkomst en bij een incompliancy, kunnen de (extra) kosten substantieel zijn.

Niet geheel onbelangrijk, veelal kunnen we met het collectief, het budget om de SAM op orde te krijgen zelf creëren en anders hebben we mogelijkheden om te financieren.

De markt voor gebruikte licenties is (nog steeds) een opkomende nichemarkt in Nederland. In Duitsland en Engeland is dit al jarenlang het alternatief voor nieuwe licenties. Zorgorganisaties tonen regelmatig hun belangstelling hiervoor. SAM voor de Zorg is een collectief speciaal ingericht om zorgorganisaties bij te staan in hun SAM-vraagstukken.

De aankoop van gebruikte licenties
Veel zorginstellingen gebruiken niet de laatste versie en/of zijn simpelweg incomplaint. Zorginstellingen kunnen flink geld besparen door gebruik te maken van bijvoorbeeld (tweedehands) Microsoft licenties. Dus niet gedwongen de nieuwste Cloud versies aanschaffen, maar een oplossing op maat. SAM voor de Zorg levert alle versies en producten van Microsoft.

Aanschaf Cloud licenties
SAM voor de Zorg, heeft een speciale kortingsregeling voor de Zorg. Hierdoor kunnen de aangesloten organisaties veel geld besparen en hebben zij maandelijkse flexibiliteit in het af te nemen aantal licenties. Ook zijn er zeer gunstige afspraken gemaakt voor de migratie en adoptie van deze nieuwe technologie. Daarbij biedt het collectief ook financieringsmogelijkheden!

Financiering van uw investering
Deskundige advies en financiering van uw behoeften, het collectief maakt het met haar partners mogelijk voor de zorg.

Verkoop van overtollige licenties
Budget creëren door overtollige software licenties te verkopen. Veel Zorg organisaties zijn in het bezit van overtollige licenties en het is voor alle partijen interessant om deze elders in te zetten. Deze zijn afbetaald en vertegenwoordigen vaak nog een aanzienlijk bedrag. Het is via SAM voor de Zorg mogelijk om alle versies van Microsoft licenties contant te maken, dit kunnen ook verouderde versies zijn van Microsoft.

Advies van SAM specialisten
Deskundige en onafhankelijke advies, afsluiten van contracten of audits. Het inzichtelijk maken van uw softwarelicenties en kosten te besparen bij de aanschaf van Microsoft producten.

SAM software tools
Gespecialiseerde software en tools voor het beheren van de SAM van de organisatie. Voor het collectief zijn prijsafspraken gemaakt.