De groeiende markt van woonzorgcentra maakt dat centra zich moeten onderscheiden in dienstverlening, kwaliteit en medewerker loyaliteit. CarePortal, aanbieder van totaal oplossingen voor deze markt, is een samenwerking aangegaan met Monaco planningssoftware. Hierdoor kunnen de centra hun planning –en daarmee de dienstverlening- gaan professionaliseren.

Het aantal- en de omvang van kleinschalige woonzorgcentra is de afgelopen jaren toegenomen en dat zal zich voortzetten in de komende jaren. Vergrijzing van de bevolking en de verschuiving in Nederland van zorgstaat naar participatie maatschappij liggen hieraan ten grondslag. Grote verzorgingshuizen sluiten de deuren terwijl de vraag naar (particuliere) zorg toe neemt. Door de krimpende markt met verzorgend- en verplegend personeel kampen de kleinschalige woonzorgcentra nu met de uitdaging om kwalitatieve- en servicegerichte zorg te verlenen. 

De Haagse Microsoft partner CarePortal b.v. biedt zorgondernemers een totaaloplossing voor ICT, kwaliteit en procesondersteuning. Hiervoor werkt zij actief samen met autoriteiten binnen deze niche-markt. Om haar relaties te ondersteunen met de genoemde personele uitdaging, is CarePortal opzoek gegaan naar een goede planningsoplossing voor deze markt en kwam daarvoor bij het pakket MONACO terecht.

“Wij zochten naar een professioneel planningspakket en een organisatie met kennis van- en ervaring in de zorg. We kenden MONACO als één van de betere pakketten voor midden- en grote organisaties in de zorg. Gezamenlijk hebben we verkend of er de mogelijkheden waren voor kleinschalige woonzorgcentra. Speciaal voor CarePortal is MONACO hiervoor vervolgens geschikt gemaakt. Ik ben trots dat wij nu als eerste professionele planning kunnen bieden voor deze markt!”

Bas Tjiptawardana, directeur CarePortal.

In juli 2016 is met de uitrol van MONACO over de woonzorgcentra begonnen. Zorgvilla Oud Clingendael in Wassenaar is het eerste centrum waar men met MONACO was gestart. Philip Kruseman Aretz, directeur van o.a. Zorgvilla Oud Clingendael is blij met deze stap vooruit.

“Ik had een planning in Excel gebouwd die op zich functioneerde. De medewerkers konden hier echter niet in kijken. Alleen ik kende alle rekenregels en controles en alleen ik wist hoe ik een urenbestand voor de verloning moest opstellen. Tijdsintensief en foutgevoelig. In MONACO zit standaard alle benodigde intelligentie en hebben medewerkers inzicht en functionaliteit via een portaal. De volgende stap is zelfs dat er automatisch een verloningsbestand naar de accountant gaat. We maken een flinke stap voorwaarts.”

-Philip Kruseman Aretz, directeur Kruseman Aretz zorgvilla’s

*Foto – v.l.n.r. Xandra Janssen, consultant Monaco / Bas Tijptawardana, directeur CarePortal / Philip Kruseman Aretz, directeur Kruseman Aretz zorgvilla`s / Oliver Talens, commercieel directeur Monaco