Met no-code applicatie-ontwikkeling bouw je snel zorgoplossingen die 100% aansluiten bij de gebruiker en voor meer transparantie en minder werkdruk zorgen. Door no-code platformen zoals Betty Blocks is het gehele ontwikkelproces inzichtelijk voor iedereen, test je snel en maak je eenvoudig wijzigingen.

Omring ontwikkelde op Betty Blocks binnen no-time een applicatie waarmee zorgverleners direct zien welke herstelbedden waar beschikbaar zijn. Deze herstelbedden reserveren zij vervolgens binnen enkele klikken. Zo ontstaat er een situatie van rust en aandacht voor de zorgbehoevende in een onzekere situatie. Een fijne gedachte.

 

Ook de gemeente Amsterdam koos voor Betty Blocks en was binnen twee weken live. Met als uitgangspunt dat hulp persoonlijk hoort te zijn, geeft het platform Ikzoekjeugdhulp.nl een zeer specifiek aanbod voor jeugdhulp weer. Het nieuwe platform presenteert op een nieuwe wijze de hulp die is ingekocht. De standaard producten die zij voorheen hanteerden zijn doorvertaald naar 11 gepersonaliseerde profielen die passen bij de problematiek van de hulp.

Met dit platform lost de gemeente Amsterdam meerdere uitdagingen op. Enerzijds vinden de ouders van jeugdigen snel de hulp die zij nodig hebben en bij hen past. Anderzijds zorgt het platform voor meer transparantie in het aanbod.

Wat is no-code applicatie-ontwikkeling?
No-code is een applicatie-ontwikkelmethode waarbij je ontwikkelt zonder coderen. Door visueel modelleren en het gebruik van herbruikbare componenten ontwikkel je snel en eenvoudig complexe applicaties. Deze werkwijze is vier keer sneller dan traditioneel ontwikkelen en realiseert hierdoor een zeer korte time-to-market. Applicaties gebouwd op het no-code platform Betty Blocks zijn zeer wendbaar en kun je eenvoudig testen en aanpassen. Aanpassingen die bij traditioneel coderen soms twee dagen duren, zijn bij no-code in een paar klikken geregeld.

Doordat deze manier van applicatie-ontwikkeling visueel en intuïtief is, zijn niet-developers ook prima in staat om het ontwikkelproces te volgen. Technisch aangelegde mensen zijn zelfs in staat om hun eigen applicatie te ontwikkelen. Dit noemen we de citizen developers.

Citizen developers zijn de ontwikkelaars van de toekomst. Dit betekent echter niet dat zij de rol van traditionele developers overnemen. Het zijn juist wel de mensen die zelf nadenken over oplossingen, deze zelf ontwikkelen en op die manier de IT-afdeling ondersteunen. Zo ontwikkelen organisaties en haar mensen applicaties die 100% aansluiten bij de gebruiker. Nu en in de toekomst.